Archiv

Komiksy pro děti

9. 9. 2023

Komiksy s tématem hemofílie.

číst více

Výstupy z registru ČNHP za rok 2022

29. 5. 2023

Byly přidány výstupy v PDF v kapitolách Hemofilie a von Willebrandova choroba

číst více

Starší materiály ke stažení

12. 7. 2022

Výběr ze starého webu ČNHP

číst více

FN Brno podporuje také hemofiliky z Šumperska, Zlína, Znojemska, Jihlavy a Plzně

6. 4. 2020

Z FN Brno Bohunice dnes putovala zásilka léků šesti hemofilikům ze Šumperska, Zlína, Znojemska a Jihlavy. Další plánovaný závoz připravujeme na 14. 4. hemofilikům z Hemofilického centra v Plzni.

Díky za výbornou spolupráci lékařům i sestřičkám OKH Brno Bohunice a také pracovníkům krevní banky. Všichni hemofilici mají už své léky v bezpečí domova.

 

číst více

Příručka (nejen) pro dospělé s hemofilií

21. 3. 2019

Český svaz hemofiliků vydal před nedávnem některé nové publikace a edukační materiály. Jednou z nich je i příručka určená dospělým hemofilikům a jejich rodinným příslušníkům i všem ostatním, kteří s hemofilikem přichází do kontaktu.

 

číst více

Projekt OP VK - Vzdělávací síť hemofilických center

5. 3. 2010

Hlavním cílem projektu je vytvoření akademické sítě hemofilických center, která bude řešit problematiku spolupráce, komunikace a vzdělávání v rámci regionu ČR. Součástí projektu je navázání spolupráce se státy EU, které se podobné problematice věnují již řadu let a Česká republika se tak stane oficiálním partnerem. Současně tak ČR splní požadavek EU, ve které přislíbila vytvoření takového programu. V současné době v ČR nefunguje základní spolupráce akademických, odborných center a občanských sdružení, které se problematikou hemofilie zabývají. Centra budou spolupracovat prostřednictvím komunikačního portálu, pravidelných vzdělávacích seminářů a konferencí. Díky výstupům projektu si centra budou předávat zkušenosti, získávat nové poznatky v léčbě cévní mozkové příhody a přinášet aktuální poznatky do výzkumných a vzdělávacích programů univerzit a nemocnic.

číst více

V Česku vzniknou dvě sítě odborných center

5. 3. 2010

Vytvořit zázemí pro komunikaci a spolupráci v problematice cévní mozkové příhody a v oblasti hemofilie se rozhodl pomocí dvou projektů OP VK Institut biostatistiky a analýz MU.

číst více